Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda, 3 doktor ve birkaç eczacının da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı.

Soruşturma, gerçeğe aykırı reçetelerin SGK’ye fatura edilerek kamu zararına neden olması şüphesiyle başlatıldı. Araştırmalar, eski bir eczacı kalfasının organize ettiği, Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlarla iş birliği yapan bazı eczacıların hastaları muayene etmeden yüksek miktarda değere sahip ilaçları gerçeğe aykırı şekilde reçetelediklerini ortaya koydu.

Polis ve SGK başmüfettişlerinin incelemeleri sonucunda, hastaların kendileriyle ilgili yüksek fiyatlı reçetelerin düzenlendiği tarihlerde, hastane yakınlarında telefon bazı kayıtlarının olmadığı belirlendi. Ayrıca kamera kayıtları, eski eczacı kalfasının, hastaların kimlik numaralarını içeren bir listede doktorun sekreteriyle görüşerek seri bir şekilde gerçeğe aykırı ilaç reçetesi yazdırdığını gösterdi.


Ebe Pınar B.'nin öldüğü olayda 1 kişi tutuklandı!

Ebe Pınar B.’nin öldüğü olayda 1 kişi tutuklandı!

Yapılan detaylı incelemede, sahte reçetelerle ilgili doktorlar, eczacılar ve “sözde hastalar” arasında banka hesapları üzerinden maddi ilişkiler tespit edildi. Tutuklanan 18 zanlının Büyükçekmece Adliyesi’nin kararıyla cezaevine gönderildiği, 21 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Editör: Serap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *