Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanedeki personel yemekhanelerinin çalışma alanlarına olan uzaklığı, yetersiz yemekhane sayısı ve personelin uzun süreler boyunca yemek sırasında beklemesi gibi sorunları vurguladı. Ayrıca, verilen yemeklerin eksik veya yetersiz olması nedeniyle personelin görev yerlerine aç karnına dönmesinin de bir diğer sorun olduğunu belirtti.

Doğruyol, hastanelerde genel olarak yemek hizmetlerinin zaten büyük bir sorun olduğunu ifade ederek, devlet hastanelerinde yemeklerin düşük kalitesi ve yetersizliği nedeniyle birçok sağlık çalışanının yemeklerini dışarıdan temin ettiğini söyledi. Bazı çalışanların ise evlerinden getirdikleri sefer taslarıyla öğünlerini tamamladığını dile getirdi.



Doktoru Darp Eden Şahsa Verilen Ceza Güldürdü!

Doktoru Darp Eden Şahsa Verilen Ceza Güldürdü!

İzmir Şehir Hastanesi’nde yaşanan yemek sıkıntısı, sadece bu hastaneye özgü bir durum değil. Doğruyol’un ifade ettiği gibi, bu sorun tüm sağlık kurumlarında yaşanan yaygın bir problemi yansıtıyor.

Bu Nasıl Vicdandır ?

“Bir tane maruldan 20 tane salata çıkararak personele salata verdik demek, kahvaltıya üç tane zeytin, bir tane reçel vermek, 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık personeline yemek hizmeti verdik demek değildir.

Dün İzmir şehir hastanesinde de sabaha kadar nöbet tutan personele yemeğin eksik verilmesi, adeta lavaş arası soğan verilmesi, ne insanidir? Ne de vicdanidir? Yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalı ve yemekler kamu eliyle hastanelerde yapılmalıdır. Hastanelerde yeterli denetiminde yapıldığına inanmadığımız için, adeta ne yediğimizi de bilmiyoruz”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *