Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç’ın haberine göre, bu olay üzerine Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’na başvuruda bulunuldu. Ancak sendika genel başkanı Derya Uğur, bakanlığın başhekimi ödüllendirerek sağlık hizmetleri başkanı yaptığını belirterek, konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya taşıdı.



Şehir Hastanesinde Kolonoskopi Ve Endoskopi İçin 359 Gün Sonrasına Randevu Verildi!

Şehir Hastanesinde Kolonoskopi Ve Endoskopi İçin 359 Gün Sonrasına Randevu Verildi!

Sendika genel başkanı Derya Uğur, Sağlık Bakanı Koca’ya yönelterek, yaşanan bu skandal olayla ilgili şu soruları sordu: “Bir hasta için 25 kilometrelik Şiran-Kelkit arasında acil yardım ambulansı ile gidip, bilgisayarlı tomografi çektirilip ve rapor edilmesi için en az bir saat beklenip, tekrar gelinmesi ambulansının amacı dışında kullanıldığının göstergesi değil midir? Acil yardım ambulansı nakilde olduğu için geç ulaşılan acil hastası oldu mu? O hastasının torpili kim?”

Yaşanan bu olay, sağlık sektöründe nasıl bir yönetim anlayışının izlendiği konusunda büyük bir tartışma yaratırken, Sağlık Bakanlığı’nın alacağı önlemler ve bu tür uygunsuz durumların önlenmesine yönelik adımlar merakla bekleniyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *