Haberi, sosyal medya hesabından paylaşan hekim Celal Öcal, doktorun durumunu ve kararını şu sözlerle duyurdu: “Arkadaşım taburcu olmuş çok şükür ama İsviçre’ye gidiyor. Aslında gidecekmiş 10 Şubat’ta, ancak deprem nedeniyle gitmeyi ertelemişti. Yardım amaçlı doktor ihtiyacının Gaziantep gibi bir şehirde hala yoğun olduğu bir dönemde, hasta yakınları tarafından darp edilen doktor, ülkeyi terk etme kararı aldı.”

Taze bilgi. Arkadaşım taburcu olmuş çok şükür ama İsviçre’ye gidiyor. Aslında gidecekmiş 10şubatta ama deprem olunca ertelemiş yardım amaçlı doktor ihtiyacı çok olduğu için. Bu kadar güzel düşünen böyle güzel kalbi olan birini daha kaybettik. Çok şükür kendisi iyi ama ülke olarak başımız sağ olsun, 1 doktor daha azaldı.”

— Op.Dr.M’Celâl Öcal



Hasta Yakınları Demir Sopa ile Doktora Saldırdı, Doktorun Durumu Kritik!

Hasta Yakınları Demir Sopa ile Doktora Saldırdı, Doktorun Durumu Kritik!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’te yaşanan üzücü olaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Koca, bir kişinin tutuklandığını ve olayla ilgili adli süreçlerin devam ettiğini belirtti. Yaşanan olayın özel bir hastanede meydana geldiğini ve hasta sebebiyle başlayan sözlü ve fiziki şiddetin hasta yakını kalabalığının gelmesiyle büyüdüğünü aktardı. Bu süreçte bir hekim arkadaşın ciddi şekilde yaralandığını ve bir görevlinin de darp edildiğini vurgulayan Bakan Koca, sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koca, yaşanan bu tür olaylara karşı kararlı olduklarını ve adaletin gereken şekilde yerine getirileceğini vurguladı. Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planının yakında uygulamaya konulacağını belirten Koca, yasa, tedbirler ve toplumsal sağduyu ile sağlık alanındaki şiddeti aşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *