Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık çalışanlarının taban ücretleri, nöbet ücretleri ile tavan oranlarının yükseltilmesiyle ilgili yaptığı açıklamaları sonrası hekim sendikaları ve SABİM’e kayıtlı sendikalar Sağlığın ekip işi olduğunu hatırlayarak twitter’dan tag çalışması yaptı.

Sabim’e üye sendikaları eleştiren Hemşire Bulut Cerrah ise “Kırk yılda bir hemşireye bir iyileştirme gelecek onu engellemeye çalışmayın. Üstelik bunu yapan sendikaların yöneticileri hemşire. Hemşire hakları diyorsunuz hemşireye gelen zammı engellemeye çalışmayın bunu sahada hiç bir üyenize anlatamazsınız ?” ifadelerini kullandı.

Taban ödemede hekim haricinde kalan sağlık personellerine yapılması düşünülen iyileştirme sonrası başta hekim sendikaları ve diğer sağlık çalışanları sendikaları top yekün düzenlemeye karşı çıktılar. Bu durumu eleştiren Hemşire Cerrah ise, “Bu tagı açanlar üyelerinin aklı ile alay ediyor” diyerek daha önce katsayı uygulamasını eleştiren hatta dava açan sendikalara seslenerek,

Siz değil miydiniz katsayı adaletsiz diyen. Bu tagı açan sendikalar dava açmadı mı katsayı adaletsiz diye şimdide bakan bu adaletsizliği bir nebze olsun düzelteceğim diyor şimdide buna karşı çıkıyorsunuz

sözleriyle sendikaların tutumunu eleştirdi.

0,32 KATSAYI İLE 4,8 KATSAYI ADALETİNİ(!) SAVUNDULAR!

Öte yandan sağlık personellerine mevcut durumunda uygulanan kat sayı ile aldığı ücretler şu şekilde: 

Hemşire 0,32 katsayı ile 939 TL alırken

 # Pratisyen Tabip 2,26 katsayı ile 6.033 TL 



Memur ve emeklisinin maaş zammında yarın kritik gün!

Memur ve emeklisinin maaş zammında yarın kritik gün!

 # Uzm.Dr. 4,8 katsayısı ile 12.014 TL almaktadır.

Özetle;

  • Hemşire 1.878 TL
  • Tabip 12.066 TL
  • Uzm. Dr.  24.028 TL alıyor !

SABİM üyesi sendikalar ise, taban ek ödemede yapılması planlanan iyileştirmeye karşı çıkarak yukarıdaki ücretlere unvan ayrımı olmadan eşit zam yapılmasını yani; 24 bin lira alan hekimin ücretine yapılacak örneğin %100 zam sonrası doktorun tabanının 48 bin liraya yükseltilmesini, eşit zam oranıyla 1800 TL alan hemşirenin de 3600 TL zam almasını talep ederek dikkat çektiler.

SABİM ÜYESİ: YSP’NİN PAYININ ARTMASI RIZKA TECAVÜZDÜR

Diğer taraftan SABİM platformu üyesi Hekim Sen Eskişehir İl Temsilcisinin twitter’dan ek ödeme havuzunu pastaya benzeterek, hekimin pastadaki payının azaltılarak YSP diye nitelendirdiği hekim haricindeki personele verilmesinin RIZKA TECAVÜZ olacağını savunması tepki çekmeye devam ediyor.

salih-yilmazgil 

Diğer taraftan tag açarak eşit taban ödeme artışı isteyen hekim haricindeki SABİM platformu üyesi sendikalara seslenen Hemşire Cerrah şu ifadeleri kullandı:

Bu tagı açanlar sizden yakın zamanda beklentilerim; 

  1. Hemşireye YSP demeniz 
  2. Sendikalarınızı kapatıp hekim sendikalarına devretmek 
  3. Hekimlere ayrı asansör 
  4. Hekimlere ayrı yemekhane de istediniz mi bütün görevleri tamamlarsınız

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *