Işıkhan, yaptığı açıklamada, Ağustos ayının sonuna kadar tamamlanması öngörülen müzakerelerin, tüm tarafları memnun edecek şekilde sonuçlanmasını ümit ettiğini ifade etti. 

Çorum’a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Işıkhan, Çorum’un Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde gelişmeye devam ettiğini belirtti.

BAKAN IŞIKHAN ÇORUM’DA KONUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, aynı zamanda AK Parti’nin “Şehir Buluşmaları” etkinliği kapsamında Çorum’a geldi. Ziyaretlerinin ardından AK Parti Çorum İl Başkanlığında parti üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmada, son 20 yılda Çorum’a 44 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurguladı. Ayrıca, Çorum’un kendileri için önemli bir şehir olduğunu ve Türkiye’nin geleceğine değer katacak çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE DEĞİNDİ



Türkiye’de Enflasyonun Tek Haneye İnmesi En Az 3-4 Yıl!

Türkiye’de Enflasyonun Tek Haneye İnmesi En Az 3-4 Yıl!

Bakan Işıkhan, bu bağlamda Çorum’un Türkiye’nin ilerleyişine katkı sağlayan önemli bir şehir olduğunu ve yatırımların bu doğrultuda devam edeceğini belirtti. Bakan Işıkhan’ın memurların Toplu Sözleşme Görüşmeleri hakkında umut veren açıklamaları, kamu emekçileri tarafında heyecan yarattı.

IŞIKHAN: “SEN BEN YOK BİZ VARIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti hükümetlerinin yatırımlarını “Yüz yılın işini yirmi yıla sığdırdık” ifadesiyle özetlediğini hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yatırımların artacağına vurgu yaparak, “Önceliğimiz şu anda afetzede illerimiz. Bu süreçte, depremzedelerimize yardımcı olmak ve 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmak için tüm şehirlerimiz gibi Çorum da elinden geleni yaptı. ‘Sen, ben yok, biz varız!’ düsturuyla hareket ederek, evlerini, yuvalarını ve yüreklerini açtı. Bu hassasiyetleri için tüm Çorumlu kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN: TOPLU SÖZLEŞMEDE TÜM TARAFLAR MEMNUN KALACAK

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Bakan Işıkhan, Çorum’un 21 yıldır olduğu gibi gelecek seçimlerde de AK Parti’ye destek vereceğine olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yüzyıla yürüyeceğini vurgulayan Işıkhan, “Başlangıçta ifade ettiğimiz gibi, bu yüzyılı emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacağız. Göreve geldiğimiz ilk günlerde asgari ücreti belirledik. Ardından memur ve emekli maaşlarında iyileştirmeler yaptık. Geçtiğimiz hafta kamu emekçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Bu müzakerelerin Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını ve tüm tarafların memnun kalacağı bir sonuca varılacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

“GELEN TALEP VE İSTEKLERİ GERİ ÇEVİRMEDİK”

Bakan Işıkhan, bugüne kadar milletten gelen talep ve istekleri geri çevirmediklerini vurgulayarak, insan ve millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. Emeklilere, çalışanlara, işverenlere ve sendikalara her zaman kulak verdiklerini belirten Işıkhan, katılımcı sosyal devlet anlayışıyla milletin yanında olduklarını ve bu vizyonla ilerleyeceklerini ifade etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *