Yetkili Sendika Sağlık Sen, yeni atanan sağlık personellerinin para puanlarını alamama ya da banka işlemlerinde takibe düştükleri gerekçesi öne sürülerek para puan ödenmeyen sağlık çalışanları için herhangi bir adım atmaması eleştiri konusu olmaya devam ediyor. 



Türk Büro-Sen: Domatesin 25 TL Olmasının Sebebi Memur Maaşları Değildir!

Türk Büro-Sen: Domatesin 25 TL Olmasının Sebebi Memur Maaşları Değildir!

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün herhangi bir açıklama dahi yapma ihtiyacı hissetmediği para puan mağduriyeti konusunda sağlık personelleri çaresiz bırakılmaya devam ediliyor. 

Düşük banka maaş promosyon bedeli için Elazığ’da Memur Sen’e bağlı eğitim Bir Sen Şubesi eylem yapma kararı alırken, sağlık çalışanlarının yaşadığı mağduriyet nedeniyle yetkili sendikanın bir adım atmaması eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Gelen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşmanın sonuçları, yaklaşık 10 bin sağlık çalışanını olumsuz etkiliyor. Kredi kartı alamama durumu nedeniyle para puan ödemeleri gerçekleştirilemedi. 

Sağlık Bakanlığı’nın maaş promosyon protokolünde yer alan para puanların sadece kredi kartına tanımlanması meselesi ise hala çözülememiş bir soru işareti olarak duruyor. Üstelik, ücretsiz izinden dönüş yapan veya yeni atanan sağlık personelleri de benzer şekilde para puanlarını alamama sorunuyla karşı karşıya.

Bu durum, Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık Sen’e tepkileri artırırken, Sağlık çalışanlarının bu mali sıkıntısına karşı iki Kurumunda duyarsız kalması, sağlık personelinin haklı tepkisini çekiyor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *