Bakan Koca, deprem bölgesindeki illerde birinci basamak sağlık hizmetleri, köy taramaları, bebek ve çocuk izlemleri, çevre sağlığı ve sürveyans çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bölgede herhangi bir salgın hastalığın yaşanmadığını vurguladı.

Bakan Koca, depremin 105’inci gününde açılan Hatay Defne Devlet Hastanesi’nin yanında bölgeye kazandırılan diğer hastanelerle birlikte depremin yaralarını sarmaya devam ettiklerini ifade etti. 6 Şubat’taki depremin meydana geldiği gece, bakanlığın tüm birimlerinin koordineli bir şekilde hareket ettiğini belirten Koca, deprem bölgesine hızla müdahale edildiğini söyledi. Bakan, depremin ilk gününden itibaren 11 ilde 1810 ambulans, 245 UMKE aracı, 16 hava ambulansı, toplamda 15 bin 883 UMKE ve acil sağlık personeli ile vatandaşlara sağlık hizmeti ulaştırdıklarını ifade etti. Ayrıca, bilinen en büyük hasta nakli operasyonunu gerçekleştirdiklerini ve hava, kara, ve deniz yoluyla toplam 51 bin 665 hastanın deprem bölgesinden ülkedeki çeşitli hastanelere nakledildiğini belirtti.

– Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta şehir hastaneleri yapılacak



Ekim ayının en çok kazandıranı altın oldu!

Ekim ayının en çok kazandıranı altın oldu!

Koca, Samandağ Devlet Hastanesi, Arsuz Devlet Hastanesi, Hassa Devlet Hastanesi ve Belen Devlet Hastanesi’ni bu dönemde hizmete açtıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

“İskenderun Devlet Hastanesi de hizmete hazır durumda, 2 hafta içinde burayı da hizmete açmış olacağız. Hatay- Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan’da toplam 1588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerimizle Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *