Toplantının odak noktası olan 7. Dönem Toplu Sözleşme müzakerelerinde alınması gereken aksiyonlar ve stratejiler titizlikle ele alındı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir zamanda bir araya geldiklerini ifade ederek, toplu sözleşme sürecinin geldiği son kavşağın önemini vurguladı. Yalçın, 967 talebin masada olduğu bu dönemde müzakere sürecinin beklentilerin ötesinde uzadığını belirtti. Ön müzakere ve müzakere süreçlerinin birleştiği bu dönemin, alışılagelmişin dışında bir aşama olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yalçın,

“Hizmet kollarında önemli bir aşamaya geldik. Verimli bir şekilde geçen zamanla sonuç alma çabası içerisinde olduk. Şu an geldiğimiz noktada masada her talebi detaylı şekilde inceledik. Ancak, hizmet kollarımızı ilgilendiren taleplerimizi görüşmeye devam ediyoruz. Bu süreç, doğal olarak stresli geçiyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yalçın, 4688 sayılı yasanın tüm detaylarıyla ele alınmasının önemine vurgu yaparak,

“Önümüzdeki yıl bu konu üzerinde prensipte anlaştık. Diğer taleplerimiz için de yoğun görüşmeler gerçekleştiriyoruz ve sonuç odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu süreçte sadece eylem ve söylemlerle değil, aynı zamanda diplomatik yaklaşımlarla da önemli adımlar atıyoruz.” ifadelerine yer verdi.



Genel Başkan Doğruyol:

Genel Başkan Doğruyol: “Bu Toplu Sözleşme İşe Yaramaz”

Toplantıda Memur-Sen İl Temsilcileri de tek tek görüşlerini paylaştı. Enflasyonist koşullarda sunulan zam teklifinin ve hizmet kollarındaki kazanımların önemine dikkat çekildi. Teklifin kamu işvereni tarafından sunulduğu kontekst içerisinde hizmet kollarının elde ettiği kazanımların yeri istişare edildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *