ÇAKMAK, “Halen devam eden 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde bugün hükümet ikinci teklifini sundu. Memur maaşlarına yapılacak olan 2024 yılı ilk altı ayı için %15, ikinci altı ay için %10; 2025 yılı ilk altı ay için %6, ikinci altı ay için %5 zam teklifi bir önceki teklif komedisinin devamından başka bir şey değildir. İzahı da, kabul edilmesi de mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.



Türkiye Kamu Sen, Memur Maaşlarındaki Zamlar İçin Yeni Hamle Yapıyor!

Türkiye Kamu Sen, Memur Maaşlarındaki Zamlar İçin Yeni Hamle Yapıyor!

ÇAKMAK, yaptığı açıklamada hükümetin teklifini sert bir şekilde eleştirirken, bu durumun ardında yetkili sendikanın basiretsizliğinin de olduğunu vurguladı. “Komedinin senaristi hükümet, figüranı ise yetkili sendika ve küçük ortağıdır.” diyen ÇAKMAK, ekonominin gerçeklerine uygun olmayan bu teklife ciddi bir tepki gösteremeyen sendikamsı yapıların %2’lik sendikal barajın diyetini yine memuru masada yüz üstü bırakarak ödemek istediğini dile getirdi.

“Memur her zaman olduğu gibi yetkili sendika tarafından bir kez daha masada yüz üstü bırakılarak açlığa, sefalete ve kimsesizliğe mahkûm edilmiştir.” sözleriyle açıklamasını noktalayan ÇAKMAK, memurların haklarını savunmaya devam edeceklerini ve bu haksızlığa karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Bir kez daha yineliyoruz:

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak, Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK tarafından sert bir açıklama geldi. ÇAKMAK, hükümetin sunduğu zam teklifini müzakere edilemez olarak nitelendirirken, yetkili ve etkisiz bulduğu sendika ile küçük ortağını da eleştirdi.

Açıklamasında ÇAKMAK,

“Bu zam teklifi müzakere bile edilemez. Yetkili – etkisiz sendika ve küçük ortağı dâhil olmak üzere tüm sendikalar tüm iş kollarında alana inmeli ve bu ciddiyetsiz teklife en sert cevabı eylem kararı alarak vermelidir.” şeklinde konuştu.

Ekonomik verilere atıfta bulunan ÇAKMAK, “TÜİK’e göre bile kırpılmış enflasyon %70’lere, hiçbir zaman tutturulamayan merkez bankası enflasyon tahmini %58’e ulaşmışken bu teklifin tek izahatı dramatik komedidir.” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK, hükümete çağrıda bulunarak,

“Hükümet aklını başına almalı ve memura hak ettiği zammı vermelidir. En düşük memur maaşı şu an için en az 40 BİN TL olmalı ve memur maaşlarına 2024 ve 2025 yılları için en az ve ayrı ayrı %70 olmak üzere toplamda 2 yıl için en az %190 artış yapılmalıdır. Bu miktarın altındaki hiçbir ücret ve zam müzakere dahi edilmemelidir.” şeklinde taleplerini iletti.

Açıklamasını sürdüren ÇAKMAK,

“Memura hak ettiği zam verilmediği takdirde gerek Hürriyet Sağlık Sen ve gerekse Hür-Sen konfederasyonuna bağlı sendikalar olarak alanlara ineceğimizi beyan ediyoruz. Ve Hükümeti ciddiyete ciddi bir zam teklifine davet ediyoruz. Bir sendikanın asıl işi memuru masada satmak değil, alanlarda onun için eylem yapmaktır. İşte Hürriyet Sağlık-Sen ve Hür-sen Konfederasyonu bunun için var.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *