Bu eylem, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesi beklentilerin dile getirilmesi için düzenlendi.



Memur-Sen Genel Başkanı: Geçinmek İçin Zorunlu Tutar 30 Bin TL Olmalı!

Memur-Sen Genel Başkanı: Geçinmek İçin Zorunlu Tutar 30 Bin TL Olmalı!

Sendika üyeleri, “Ücret adaletsizliğini reddediyoruz” ve “Türk lirası eriyor” gibi dikkat çeken sloganlarla birlikte pankartlar ve dövizler taşıdı.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ: Kamu Çalışanlarına Büyük Zam ve Yan Hak Talepleri”

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, tüm kamu çalışanlarının maaşlarının en az yüzde 115 oranında artırılmasını talep etti. Yeşildağ, 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranlarının bu yüzde 115 rakamı üzerinden hesaplanması gerektiğini vurguladı. Kamu çalışanlarının maaşlarının artırılması için sunduğu talepleri de açıklayan Genel Başkan, Ocak, Nisan, Temmuz ve Eylül aylarında yüzde 15 zam yapılmasını talep etti.

Ayrıca, Ocak 2024’te yüzde 5 oranında refah payının eklenmesini isteyen Yeşildağ, birikimli enflasyonun yüzde 15’i aştığı aydan itibaren enflasyon farkının maaş ve ücretlere aylık olarak yansıtılmasını önerdi. Kamu çalışanlarının yaşam standartlarını iyileştirmek için önemli bir adım olarak gördüğü talepler arasında aylık 10 bin lira barınma yardımının Ocak 2024’ten itibaren verilmesi de yer alıyor.

“Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz: Yoksulluk Sınırı En Düşük Memur Ücreti Olmalı!”

Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, en düşük memur ücretinin yoksulluk sınırı olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal yardımlara dikkat çeken Cengiz, aile yardımının 3 bin liraya, çocuk yardımının ise her bir çocuk için bin liraya çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, memurlara yemek yardımı kapsamında öğle yemeklerinin ücretsiz olarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Cengiz, bu çerçevede bir öğün yemeğin maliyetinin hesaplanarak, 22 gün üzerinden memurlara topluca ödenmesi gerektiğini dile getirdi. Fazla mesai yapan memurlara ise ücretsiz akşam yemeği veya yemek maliyetinin gün bazında ödenmesi gerektiğini önerdi. Tayın bedeli katsayısının da 2 bin 100 liradan 6 bin liraya çıkarılması gerektiğini söyleyen Cengiz, Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin güncellenerek, giyecek yardımı cins ve esasları ile miktarlarının piyasa gerçek ve rayiçlerine uygun hale getirilmesinin önemini vurguladı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *