Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin konut fiyatları ve kiralarla ilgili sorularına cevap veren Erdoğan, hızla artan konut fiyatlarına yönelik alınacak önlemlerden bahsetti. Konuşmasında, konut piyasasındaki dengesizliği çözmek için ceza uygulamasının gündemde olduğunu belirterek, boş evlere yönelik vergi uygulaması hakkında da sinyal verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

“Yüksek kiralarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Sektör temsilcileri, sadece İstanbul’da 100 bin atıl konut olduğunu söylüyorlar tamamlanmamış, yarım kalmış. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş duran evler de kira fiyatlarını etkiliyor. Bazı ülkeler boş duran evlerden yüksek vergi alıyor bilgisi var. Böyle bir şey olabilir mi Türkiyede de?” sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:



Beklenen Düzenlemeler İçin 2. Yeni Torba Yasa Tarihi Belli Oldu!

Beklenen Düzenlemeler İçin 2. Yeni Torba Yasa Tarihi Belli Oldu!

“Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak.

Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : TRT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *