<




SON DAKİKA YKS SONUÇ EKRANI 2023 | ÖSYM tarafından üniversite eğitimi almak isteyen kişilere, iki oturum halinde uygulanan YKS için beklenen an geldi. Açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan ve Temel Yeterlilik ile Alan Yeterlilik olmak üzere iki oturumdan oluşan YKS’ye katılan adaylar için sonuçlar erişime açıldı. İşte Son dakika YKS sonuç ekranı 2023′ ve ÖSYM, e- Devlet sonuç sorgulama ekranı…

2023 TYT – AYT SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI


ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS (TYT, AYT ve YDT) sınavı sonuçları, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü, saat 07.00’de ilan edildi.. ÖSYM’nin sonuç sitesinde yer alan YKS sonuçlarına adaylar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.


ÖSYM YKS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN



e-DEVLET YKS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN


DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN


Yükseköğretim Kurulu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet eden adaylar için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı. Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.




Yani ek kontenjandan yararlanabilmek için şu koşulların sağlanması gerekiyor:


  • Depremden etkilenen ve OHAL kapsamında olan iller ya da Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet ediyor olmak,
  • Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmamak,
  • Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olmamak,
  • Üniversite öğrenciliğinden herhangi bir sebeple ilişiği kesilmiş olmamak.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *